Iubitori de Animale

Posted on Leave a commentPosted in Facilitatile comunitatii

Acest articol este pentru noi, cei ce ne numim, iubitori de animale! O să aflăm cum sunt îngrijite, iubite, apreciate și respectate animăluțele din Canadian Village.

Pentru a afla mai multe despre Ben's Ranch și viața animalelor crescute aici, am apelat la ajutorul persoanei care le oferă cea mai multă atenție și iubire.

În continuare interviul cu Larisa Kubassek:
Cine se ocupă de creșterea animalelor în Canadian Village?
"Eu și colegul meu Costel, ne ocupăm de creșterea animalelor."
Cum ai ajuns să ai această activitate și de ce?
"Am ajuns să am această activitate din dorința de a deschide un centru de terapie asistată de animale pentru copiii cu dizabilități.
De ce mi am dorit această activitate? În primul rând pentru că iubesc copiii și așa mi-am redescoperit și pasiunea pentru animale."
Ce animale adăpostește mini ferma canadiană?
"Mini ferma are 4 cai, 4 iepurași, 2 câini uriași și 3 pisici."
"În trecut am crescut și găini, porci, capre. Intenționăm să luăm din nou capre și câteva oițe."
Descrie-ne câteva din ritualurile de îngrijire ale acestora?
"Animalele trebuiesc îngrijite zi de zi indiferent de vreme sau dispoziție! Dimineața, începem activitatea cu hrănitul animalelor și curățenia la grajduri, apoi se urmărește un program de exerciții fizice pentru cai, plimbatul cainiilor și jucatul cu pisicii."
"Caii sunt animale erbivore și trebuie să aibă asigurată iarbă la discreție. Pentru asta e nevoie de pășune sau baloți pentru a-i hrăni."
Povestește-ne cea mai amuzantă întâmplare din fermă.
"Îmi amintesc când o fetiță m-a întrebat dacă poate să o ia pe Bela (iapa noastră) să o crească în balcon."
Povestește-ne despre cele mai frumoase părți ale activității de îngrijire a animalelor.
"Cel mai frumos pentru mine ca deținător de animale este să văd bucuria copiilor când se joacă cu iepurașii sau pisiciile sau când își infrang friciile și pun mână pe căi sau îi călăresc.
Ceea ce urmăresc eu în activitatea cu animalele și cei care vin la ele, este să realizez o conexiune între om și animal care să ajute la dezvoltarea armonioasă atât fizică, mentală cât și sufletească."
"Respectul, iubirea și înțelegerea comportamentelor de ambele părți este scopul activitatiilor. Omul învață să folosească un limbaj anume, atât corporal cât și verbal, să interacționeze la nivel fizic și psihic cu animalul care este un suflet ce trebuie respectat și înțeles. Lucrul acesta se poate realiza în armonie dacă animalele au nevoile satisfăcute și nu se simt amenințate. Copiii sunt cei mai buni în a arăta iubire necondiționată animalelor."
Dar cele care nu îți fac atât de mare plăcere?
"Ce nu-mi face plăcere să fac? Nu îmi place că am și alte responsabilități, alte lucruri de făcut și din păcate nu pot petrece 100% din timpul meu numai cu animalele. Că și activitati…ar fi unele munci fizice pe care eu nu le pot face și atunci cer ajutor."
Dacă ar fi să descrii într-un cuvânt activitatea pe care o faci care ar fi acela?
"Activitatea pe care o fac nu o pot descrie într un singur cuvant…sunt atât de multe lucruri, atât de multe emoții diferite. IUBIREA cred că e cel mai apropiat cuvânt!"

Învață să Călărești

Pentru programări o poți contacta pe Larisa.

Comunitatea pe care o clădim

Posted on Leave a commentPosted in Cohousing

Comunitatea pe care o clădim este fundamentată pe ideea de cohousing.

Vineri în Canadian Village, printre razele soarelui de iulie, Benji (4 ani) și cei 2 buni prieteni ai lui se întrec printre casele canadiene, care le primesc jocul cu ușile larg deschise, când mâncând căpșuni din solar, când cu o limonadă rece în mână, ocazional salutând câte un adult sau dându-se în leagăne.

Spre deosebire de alți copii de vârsta lor care locuiesc în orașele mari, cu spații de joacă limitate în parcuri sau în spatele blocului, viața acestor copii combină o libertate, o degajare cu sentimentul de siguranță, de securitate.

Ei și familiile lor fac parte dintr-o comunitate mică, dar cu o rapidă creștere și o dorință de a dezvolta noi cartiere, bazate pe ideea de ajutor reciproc între membrii, pe ideea că doar în comuniune putem prospera pe toate planurile, ideea de cohousing.

Viziunea comunității schițează un cartier cu 22 de căsuțe cu o curte comună unde copii se joacă și aleargă desculți pe iarba verde, într-o zonă unde aerul curat, verdeața și liniștea se îmbină armonios.

Planul cartierului prevede proiecte precum: magazine, clinică, benzinărie și service auto, cămin de bătrâni și altele care pe lângă funcționalitatea lor, au ca scop crearea de locuri de muncă pentru membrii comunității.

În prezent în Canadian Village locuiesc 7 familii, cei mai numeroși din punct de vedere demografic fiind copiii, 17 la număr! Până la finalul anului echipa de construcții 3eHOUSE lucreaza la contructia a încă 9 căsuțe pentru alte 9 familii nerăbdătoare să se așeze la casa lor.

Noi știm că acest gen de viață nu poate fi pentru toată lumea și ne adresăm celor deschiși spre ideea de comunitate, celor ce își doresc armonie și siguranță pentru familiile lor, celor ce vor să își vadă copiii crescând pe “uliță” și nu în casă la calculator.

Alătura-te comunității pe care o clădim

Dacă ești în căutarea unui loc în care să îți întemeiezi familia, dacă vrei să te retragi într-o comunitate liniștită unde să îți primești nepoții în vizită sau dacă pur și simplu vrei să îi oferi copilului tău oportunitatea să crească jucându-se afară, într-un mediu sigur..

Ansamblu Rezidential

Posted on 2 CommentsPosted in Viziune

Dacă îți dorești să te muți de la bloc la casă și dacă iubești natura, Canadian Village este un ansamblu rezidențial care îți propune casă + teren la un preț accesibil, pentru ca tu și familia ta să găsiți liniștea pe care o visați de la căminul vostru.

Pe zi ce trece, orasul Constanța se tot mărește. Proiecte, peste proiecte, de autorizații de construire sunt eliberate de primăria municipiului Constanța și orașul port de la malul Mării Negre se aglomerează din ce în ce mai mult. Orele de vârf nu sunt că cele ale Bucureștiului, dar dimineața când toată lumea se îndreaptă spre serviciu, tot avem de stat în trafic de la 30 de minute până la o oră, în funcție de distanță și rută.

Locația satului cu tematică canadiană, Canadian Village, aparține de metropola Constanța și este poziționat la ieșirea din satul Siminoc, orașul Murfatlar, pe partea stângă cu direcția spre Medgidia.

Ne-am dorit să ne îndepărtăm de zona aglomerată și plină de betoane și să ne îndreptăm spre un loc în care să putem construi o comunitate din materiale ecologice, într-un mediu cu aer proaspăt care să ne permită să fim mai aproape de natură.

Poziționarea această a avut la bază și motivații economice, vizându-se crearea de locuri de muncă și creșterea economiei zonale prin înființarea unui număr considerabil de afaceri.

Cum ajungem în Canadian Village?

Pentru a ajunge din Constanța în Canadian Village, puteți alege una din cele două rute:

1. Constanța – Valu lui Traian – Murfatlar – Siminoc – Canadian Village

Această rută parcurge o distanță de 24.4km. Plecând din Constanța spre Canadian Village și trecând prin Valu lui Traian și Murtfatlar, ajungem la destinație în 25 de minute.

2. Constanța –A2 – Canadian Village

Urmând acest traseu, ajungem la destinație în 24 de minute, parcurgând 33km.

În anul 2017, în țări din occident, oamenii călătoresc până la locul de muncă până la 2-3 ore, zilnic. Desigur acest stil de viață nu este pentru toată lumea. Multe persoane preferă mediul urban în detrimentul confortului oferit de viața la curte.

Noi, rezidenții comunității Canadian Village, am fost foarte încântați de locația ansamblului rezidențial, deoarece ne doream evadarea din “jungla de beton”.

Tematica canadiană și facilitățile comunității o scot din zona ruralului tradițional, făcând comunitatea locul potrivit pentru o familie modernă, pentru o familie la început de drum sau pentru persoane care vor să se retragă la curte unde să își primească nepoții în vizită.

Tu ce alegi viața la oraș sau mai departe de acesta?

Complex Rezidential

Posted on Leave a commentPosted in Cohousing, Viziune

Astăzi o să vă vorbesc despre motivele pentru care oamenii iubesc Canadian Village și o să mă adresez acelor persoane care înțeleg unicitatea acestui complex rezidențial pentru Constanța și România.

Apreciem foarte mult faptul că în mediul online avem posibilitatea să comunicăm cu voi, cei interesați de crearea unei vieți frumoase și liniștite într-o comunitate de oameni cu aceleași dorințe de bună înțelegere și construirea unui cămin în care ai lor copii să crească armonios.

Am observat că alte persoane care ne scriu tot în mediul online, sunt surprinse de faptul că cineva ar dori să se mute la marginea satului Siminoc și să facă “naveta” în fiecare zi în orașele metropolei Constanța. A călători spre serviciu este un lucru foarte obișnuit în occident, iar viața în secolul 21 este într-o permanentă schimbare.

Fiecare familie își face alegerile în funcție de stilul de viață dorit. Noi suntem foarte fericiți de faptul că spre Canadian Village, se îndreaptă cu adevărat, doar acele persoane pe care ni le dorim ca membrii ai comunității.

Multe dintre persoanele care ajung să locuiască aici, vor o schimbare – de la betoane la natură, de la gălăgia unui cartier de blocuri aglomerat, la marginea unui sat liniștit, de la pericolele orașului, la o grădiniță de flori, de la priveliștea de la geamul apartamentului la priveliștea unui cer uneori senin, alte ori însorit, alte ori înstelat!

Câteva din motivele pentru care oamenii iubesc Canadian Village:
 • Este o comunitate despre și pentru familii.
 • Locuințele canadiene și ambientul pictează o imagine de poveste.
 • Liniștea locului.
 • Răsăriturile și apusurile care colorează cerul.
 • Viziunea ce prevede facilități de top pentru membrii comunității.
 • Vecinii prietenoși care te ajută când ai nevoie.
 • Râsetele copiilor la locul de joacă.
 • Iubitorii de natură care vor o casă din materiale ecologice.
 • Încrederea că poți lasă copiii cu persoane responsabile – care îi supraveghează la joacă.
 • ​Respectarea unor reguli de bun simț pentru o bună conviețuire.
 • Procesul de selecție a membrilor ce vor face parte din comunitate.
 • Spațiul comun – verde pe care aleargă și se joacă cei mici.
 • Posibilitatea de plată în rate a casei.
 • Sistemul 3e de construcție care asigură economii la plata facturilor de energie.
 • Sistemul administrativ foarte bine pus la punct.
 • Faptul că membrii își pot hrăni familia cu legume eco, pe care le plantează în solar.
 • Faptul că investiția în casă și teren vine fără stres cu birocrația românească – noi facem totul pentru tine, tu ne spui ce iti doresti si apoi te muți în casă.
 • Centrala comună pe lemne, care oferă posibilitatea încălzirii la cele mai mici costuri.
 • Mini ferma comunității.
 • Centrul ecvestru va fi transformat într-o adevărată atracție turistică.
 • Locurile de muncă puse la dispoziție în primul rând membrilor comunității.
 • Seriozitatea dezvoltatorului imobiliar.
 • Fundatia Life Legacy Foundation - pilonul de baza al comunitatii.
Regăsești în Canadian Village stilul de viață pe care vrei să îl oferi familiei tale?

Case în Rate

Posted on 4 CommentsPosted in Casa in Rate

Pentru mulți dintre noi, alegerea unei locuințe este una dintre cele mai importante decizii pe care le avem de făcut în viață. În acest articol vă voi ghida în procesul achiziției unei case în rate apelând la programul lansat de Fundația Life Legacy Foundation, pilonul de bază al comunității Canadian Village. Cel mai bun mod de a te asigura că faci alegerea potrivită, este să fii informat.

1. Află informația de care ai nevoie!

Sună la 0785222311 și spune-ne că îți dorești o casă în rate.

Spune-ne ce tip de casă se potrivește pentru familia ta și care sunt dorințele tale în legătură cu viitoarea locuință. Cum ar putea ea să reflecte mai bine siguranța și confortul pe care îl vrei pentru tine și cei dragi?

Luați în considerare de câte dormitoare și băi aveți nevoie. Gândiți-vă la modul în care folosiți locuința. Vă place să găzduiți musafiri? Lucrați de acasă? Cei mici au nevoie de spațiu pentru joacă? Luați în considerare ceea ce comunitatea din jur vă poate oferi.

Pentru persoana de la capătul firului dorința ta devine foarte importantă! Consultatul nostru v-a răspunde întrebărilor tale și te va susține în această experiență ca tu să ajungi la cea mai bună decizie pentru tine. În unele cazuri cea mai bună decizie pentru tine poate însemna să optezi pentru o anumită extraoptiune sau pentru o casă mai mică sau mai mare sau uneori decizia la care se ajunge este că achiziționarea unei case în Canadian Village nu e cel mai potrivit lucru pentru persoana în cauză.

2. Determină ce îți poți permite!

Care este bugetul lunar al familiei? Pe lângă cheltuielile actuale îți poți permite plata ratei lunare? Care este suma de avans de care dispui?

Că să ajungi să cunoști care este valoarea ratei și dacă îți poți permite să achiziționezi casa în acest mod, este nevoie de lucruri ce țin de tine. Obiectivitate și sinceritate.

Calculul ratei se face în funcție de valoarea casei alese și de veniturile familiei. Principiul de calcul pe care îl avem în vedere pt aprobarea finanțării este ca rata să se încadreze într-un procent de 30% din venitul lunar al familiei, astfel încât calitatea vieții membrilor familiei să nu fie în niciun fel afectată.

Avansul de 20% reprezintă pentru noi decizia ta asumată, de a cumpăra această casă și suma din care facem achiziția primelor materiale de construcție.

3. Vizitează-ne!

Având în vedere că ne vei deveni vecin, dorim să ne cunoaștem! Știm că în primul rând tu vrei cel mai bun mediu pentru tine și familia ta și asta înseamnă inclusiv dacă ne plăci ca și persoane, dacă în mare ne dorim aceleași lucruri de la mediul în care locuim.

Că să fim foarte sinceri, ne gândim și la noi, comunitatea deja existentă, vecinii noștri actuali, oameni cu valori sănătoase despre viață și cu mult bun simț. În primul rând le datorăm acestor persoane garanția faptului că nu vom permite oricui să locuiască lângă ei și că cei care urmează a le fi vecini sunt același gen de oameni care vor liniște, bună înțelegere și armonie.

În acest sens există un regulament intern care vă este prezentat în acest punct al procesului care ajută la respectarea fiecărui membru, de la mic la mare.

4. Sfârșitul Procesului – Începutul unui nou capitol în viața ta!

Casa și lotul sunt alese, din punct de vedere financiar există resursele necesare, iar tu probabil ești persoana potrivită.

Ce mai rămâne de făcut?

Împreună cu specialiștii departamentelor noastre, vei pune la punct ultimele detalii cu privință la designul și opțiunile pe care locuința ta le va avea. Noi îți vom prezenta o ofertă formală și îți vom oferi draftul standard de contract pe care să îl studiezi. Pentru finalizarea acestui proces din punct de vedere legal, vom merge împreună la notar pentru semnarea contractului prin care tu devii co-proprietar împreună cu fundația Life Legacy Foundation până la achitarea integrală a ratelor, moment în care devii proprietar cu drepturi depline asupra terenului și casei.

Disponibilitate limitată!

Chiar în acest moment multe familii pe care le-am consiliat economisesc pentru plata avansului casei pe care o doresc și în mod constant verifică cu noi câte alte persoane s-au interesat de lotul dorit de ei. În prezent mai sunt disponibile doar 2 loturi pentru achiziția unei case în rate!

Nu ezita și nu aștepta sa ne apelezi!

Dezvoltare – Canadian Village

Posted on Leave a commentPosted in Cohousing, Facilitatile comunitatii, Viziune

Comunitatea noastra a inceput sa prinda o mare amploare recent, tocmai datorita planurilor de dezvoltare - Canadian Village si a calitatii umane din care este alcatuita.

Oamenii care in linii mari, au aceleasi valori si principii, locuiesc impreuna in comunitatea de cohousing.

Ce este cohousing-ul?​

Cohousing - concept danez, care are la baza ideea unei comunitati cu bunuri comune, la care toti membrii au acces. (Mai multe detalii despre cohousing poti afla aici)

Comunitatea promite multe, ofera tot pe atat, dar dupa cum bine stim, "omul sfinteste locul", motiv pentru care Canadian Village isi rezerva dreptul de a isi selecta membrii. Acest lucru se face prin procesul de selectie al rezidentilor si prin regulamentul de ordine interioara a comunitatii pe care noii membrii trebuie sa si-l asume.

Procesul de selectie ajuta mult la siguranta si armonia intregii comunitati, deoarece iti este mai mult probabil sa doresti sa cunosti o persoana cu aceleasi valori morale, sa ajungi sa iti doresti sa petreci o dupa-amiaza de weekend cu acestia, sa ai incredere in vecinul care a ramas sa iti supravegheze copilul la joaca, sau sa oferi o mana de ajutor pentru ca stii ca si tu vei primi ajutor cand vei avea nevoie.

Cunoscand comunitatea din care faci parte, iti este usor sa imparti bunurile comune cu ceilalti membrii ai comunitatii.

Facilitatile din Canadian Village

Viziunea Canadian Village 

Sebastian AnitoaieiRezident Canadian Village

Se implineste un an de cand m-am mutat cu familia in Canadian Village.

Am inceput lucrul in comunitate imediat, deoarece exista mai multe oportunitati, dupa gusturi si dorinte. Sotia mea lucreaza pe parte administrativa in birouri. Personal, imi place sa ma murdaresc pe maini si nu pot sta in fata calculatorului toata ziua, asa ca m-am ocupat de o firma nou infiintata in comunitate si care a aprovizionat toata zona satului Siminoc cu lemne de foc iarna trecuta. Acum lucrez in depozit si pe santier.

Copiii nostri urmeaza cursuri de limba engleza si sunt convins ca imediat ce isi doresc sa isi ia un loc de munca, o pozitie care sa le dea sansa sa invete si sa capete experienta, se va deschide pentru ei!


Stiai ca la noi, iti poti lua casa in rate, cu terenul inclus in pretul casei?

Centrala Termica pe Lemne

Posted on Leave a commentPosted in Facilitatile comunitatii

De ce am ales noi centrala termica pe lemne?

In spatiul deschis al curtii comune se afla o mica casuta de lemn, camera tehnica, ce adaposteste centrala de 60 kw pe lemne, care este responsabila pentru incalzirea a 5 case din comunitate si a apartamentelor de deasupra depozitului.

​O sa analizam costurile de incalzire ale uneia dintre casele din condominiu, casa cu mansarda ce masoara 114 mp locuibili. Pentru o astfel de casa se folosesc in medie 700 kg lemne de foc si costurile lunare pentru confortul termic nu depasesc 400 lei, media acestora fiind de 360 lei.

Ceea ce este important pentru a mentine confortul termic intr-o astfel de casa pozitionata in camp deschis, fara niciun fel de adapost este atat tipul de incalzire, izolatia casei si centrala aleasa. Casa The Prince B are la parter sistem de incalzire prin pardoseala si la etaj radiatoare clasice. Intreaga casa beneficiaza de izolatie de cea mai buna calitate ce nu permite aerului rece sa intre in interior.

Centrala pe lemne este o solutie eficienta, ecologica si economica ce ne multumeste din toate punctele de vedere si pe care o recomandam. Deasemenea punem la dispozitie si serviciul de achizitionare de lemne de foc in judetul Constanta.

Tu ce tip de centrala ai ales pentru casa ta? ​

Centrul de Training – Canadian Village

Posted on Leave a commentPosted in Facilitatile comunitatii

Centrul de training din cadrul Canadian Village este un plan de proiect ce promite multe beneficii si surprize de care tinerii cursanti se vor bucura si care pot reprezenta chiar start-ul lor in lumea afacerilor.

România trece printr-o fază de emigrare a „creierelor”. Autoritățile nu au luat în considerare efectele acestui fenomen și au tratat acest lucru cu superficialitatea caracteristică promisiunilor electorale.

​Inițiativa noastră este menită să aducă, un sistem de training orientat către dezvoltarea capacităților individuale la nivel maximal și orientarea acestora către nevoile acute de dezvoltare și de rezolvare a problemelor naționale și internaționale.

​Plănuim a construi un Centru de Training în Siminoc, care să ajute tinerii din ziua de azi să își gasească nu doar jobul potrivit ci să își gasească o pasiune din punct de vedere profesional, să o exploreze, dezvoltând-o în același timp și să pună în aplicare în viața de zi cu zi alegând un loc de muncă care să îi facă să se simtă împliniți și în același timp multumiți de punctele lor forte.

Obiectivul propus reprezintă construirea unui centru parter + etaj ce va fi amplasat pe terenul deja cumpărat.

Training-ul este un proces sistematic de învățare a adultului în scopul dobândirii de noi cunoștințe, abilități și atitudini necesare îndeplinirii mai eficace a atribuțiilor unui anumit post, prezent sau viitor.

​În categoria beneficiarilor vor intra toate categoriile de persoane cum ar fi tinerii defavorizați, adulți, șomeri, tineri absolvenți de scoală generală și liceu, fără să ținem cont de etnie, religie sau vârstă, din localitatea Siminoc și din localitățile sau județele învecinate care nu și-au finalizat studiile și nu beneficiază sau au beneficiat de o formare profesională, sau cei care pe langă formarea profesională ce o au în prezent hotărăsc ca este timpul pentru o aprofundare, o perfecționare pe un anumit domeniu ce îi acordă șansa de a ocupa un job.

Cursuri de Echitatie – Canadian Village

Posted on 8 CommentsPosted in Facilitatile comunitatii

Ca o modalitate de a combina pasiunea lui pentru cai, dragostea sa pentru copii și dorința de a face o diferență, dezvoltatorul Canadian Village, Ben Kubassek, a creat un proiect pe care noi îl numim Ben’s Ranch. Un loc unde oamenii țin unii la alții și se vindecă cu ajutorul cailor. Un loc unde poti urma cursuri de echitatie.

​Terapia cu cai este destinata tuturor. Cei care au avut experienta unei astfel de sedinte de echitatie cu siguranta pot aproba sentimentul unic obtinut prin intermediul acestui sport.

​Hipoterapia se adreseaza copiilor cu probleme de sanatate precum:

 • ​Copiii cu probleme neurologice (autism, ADHD, Sindrom Down)
 • Copiii cu deteriorari senzoriale severe
 • Copiii cu dificultati perceptuale
 • Copiii cu disfunctie de integrare senzoriala
 • Copiii cu dizabilitati severe
 • Utilizatorii de scaun rulant care nu au activitate motorie grosiera

​În timpul unei sesiuni obișnuite, copilul călărește în jurul arenei interioare și exterioare. Pentru unii copii, caii sunt conduși de voluntari în timp ce alți copii pot călări singuri - desigur, cu o atenta supraveghere.

​În timpul călăritului, copii castigă încrederea de care au nevoie în fiecare zi din viața lor. Urmând un tratament mai complex, acești copii se vor simți ca niște învingători și vor fi gata să cucerească lumea.

​Părinții sunt totdeauna încântați să fie martori la micile reușite ale copiilor lor, de aceea și arena interioară și cea exterioară au platforme de observație.

​Construirea centrului ecvestru va include 8 grajduri pentru cai, o arenă de călărie interioară, o platformă de observare și o arenă exterioară cu dimensiunile de 26m X 45m.

​Ben’s Ranch va fi un loc special. Pe lângă învățarea copiilor să calarească și hipoterapia, copii vor învăța sa aibă grijă de cai, să-i îngrijească și să îi hrănească. De asemenea va fi un loc unde copiii abandonați vor veni ca să se distreze.

Plan de Casa – Suport din Partea Comunitatii

Posted on 353 CommentsPosted in Viziune

​Tu ai un plan de casa? Stii unde vrei sa locuiesti?  Stii in ce fel de mediu ai vrea sa creasca copilul tau? Stii ca se poate si altfel? 

Ce include un plan de casa?

Ce luam in calcul atunci cand ne dorim sa construim casa visurilor sunt in primul rand arhitectura​ si modul de compartimentare al acesteia, apoi ne gandim la designul interior, la cum o sa arate gradina, aspecte estetice in general, asta pentru ca stim ca "omul sfinteste locul" si nu ne ingrijoram de atmosfera creata in microclimatul casei, deoarece membrii acesteia sunt cele mai drage persoane din intreaga lume pentru noi, sunt parintii sau copiii, sotul sau sotia, sunt oamenii care fac din orice casa - acasa.

Stii cum ai vrea sa arate cartierul in care doresti sa iti construiesti casa?

​​O perspectiva buna pentru a ta familie ar fi luarea in considerare a elementelor ce faciliteaza traiul vostru in toate aspectele sale - de la accesul rapid la magazinul non-stop pana la scoala din apropierea casei si locul in care copilul tau stabileste primele interactiuni interumane din afara familiei.

Canadian Village este un cartier rezidential ce functioneaza in sistem de cohousing.

Planul cartierului si facilitatile aferente acestuia sunt gandite pentru a anticipa nevoile si dorintele oricarei familii, de la accesul privilegiat al utilitatilor pana la crearea unor locuri de munca in cadrul institutiilor si cluburilor ce fac parte din proiect, unde rezidentilor le este incurajata dorinta de ocupare a postului prin intaietatea aplicarii pentru job, oferita in acest sens.

​Stii cum ai vrea sa fie vecinii tai?

​Desigur nimeni nu poate controla acest aspect - modul in care cei din jurul nostru aleg sa se comporte.

Ce e de facut totusi, atunci cand vrei sa fii impacat cu gandul ca ai incercat cat de bine ai putut sa ii oferi copilului tau un mediu sanatos, in care sa se poata dezvolta armonios, prin lectii de viata pozitive?

Cunoastem ca "cine se aseamana se aduna" si in acest caz ne putem ghida dupa lucruri precum principiile de viata, scopuri comune, dorinte asemanatoare.

Canadian Village a luat nastere la initiativa unui investitor canadian, Ben Kubassek - dezoltator imobiliar international al sistemului 3e House - Case Canadiene Autentice, o persoana de interes public in lumea dezvoltarii personale si autorul mai multor carti de acest gen.

In cartile sale, Ben Kubassek impartaseste experiente personale din lumea business-ului cu aplicabilitate in toate aspectele vietii si incurajeaza intr-o maniera pozitiva atingerea intregului potential al fiecaruia.

​Ben Kubassek locuieste in comunitatea de cohousing cu familia sa care intr-un mod extensiv putem spune ca inglobeaza toti membrii comunitatii, deoarece acesta este mesajul pe care o comunitate cohousing doreste sa il transmita - faptul ca venim aici, in viata, cu un scop si datorita faptului ca esenta vietii noastre sta in indeplinirea acestui obiectiv maret, cu totii trebuie sa sprijinim acest lucru si sa ne ajutam reciproc.

Ca intr-o familie bunurile sunt la discretia tuturor membrilor sai, de unde conceptul de bunuri comune.

Sprijinul pe care il primesti din parte unor oameni cu mintea deschisa la ideea de a ne ajuta reciproc este sincer si un lucru cert, pe care te poti baza mereu.

Cand pleci la serviciu de dimineata ai toata increderea ca astazi copiii tai se vor juca in spatiul de joaca cu copiii prietenilor de familie si sub atenta supraveghere a mamicilor sau bunicilor din comunitate pentru care acest lucru este o placere si pe care il fac cu cele mai bune intentii.

Atunci cand ajungi seara de la serviciu si doresti sa servesti cina, este imbucurator sa stii ca ea este pregatita si te asteapta o masa in casa comuna cu multi dintre prietenii tai unde sa te delectezi dupa ziua de lucru.

Genul de oameni care locuiesc in condominiu inteleg ca ajutorul reciproc reduce stresul cotidian si ne permite sa ne concentram atentia pe lucrurile importante din viata.

Stii ca se poate si mai mult?

Din experienta noastra, am constatat ca oamenii sunt profund contrariati de ce inseamna:

 • Lipsa de maniere din partea vecinilor;
 • Galagia in timpul orelor de odihna;
 • Lipsa sigurantei pe care o simt in a-si lasa copilul la joaca pe strada din motive precum:
  • faptul ca nu este un mediu organizat in vederea activitatii recreationale;
  • influenta sociala negativa la care sunt supusi copiii din diverse zone;
 • Lipsa sigurantei in ceea ce priveste casa sau bunurile materiale ale familiei - adesea auzim cum casa vecinului a fost jefuita sau cum doamnele raman fara poseste din cauza rautatii altora.

Tanara comunitate ofera o perspectiva diferita de cele deja existente, una mai buna si mai sigura, o altfel de perspectiva.

Vecinii ai putea spune ca ti-i alegi, pentru ca doar acele familii care au intr-o oarecare masura obiective comune aleg sa locuiasca aici. Acestea sunt familii interesate de dezvoltarea fiecarui membru in parte cu ecou in dezvoltarea familiilor si implicit a comunitatii si societatii in care traim.​

Deasemenea suntem convinsi ca persoanele care opteaza sa locuiasca aici, inteleg ca respectul este asemeni unei strazii cu doua sensuri - pentru a il primi trebuie sa il oferim.​

O scurta plimbare in curtea comuna din Canadian Village te bucura pentru ca aici vezi copiii alergand desculti pe gazonul verde, bine ingrijit de cei mai in varsta special cu acest scop, le observi zambetele cand sar pe trambulina sau cand se joaca in nisip, sau te surprinde faptul ca isi lasa jucariile tot afara, pe iarba, zile la rand pentru ca nu le este teama ca vor fi furate. Nu este oare un lucru minunat sa nu ne crestem copiii in teama, fara "frica" de a face sau de nu a face ceva?

Un alt lucru de mentionat este ca prin toate facilitatile puse la dispozitie se cauta ca diversele activitati sa fie desfasurate in medii organizate special cu acel scop - caminul de batrani fiind principalul loc unde seniorii comunitatii sa intalnesc pentru a depana amintiri, juca sah sau pentru a face miscare fizica, coordonati de antrenorul de sport.​

Canadian Village vine in intampinarea acestor probleme cu solutii locative unde sentimentul de siguranta si linistea, sunt incluse in pachetul de achizitie al casei, fara un pret efectiv dar fiind estimate ca nepretuite.

Florin si Daniela CeaunRezidenti Canadian Village

Locuim intr-o casa canadiana din comunitatea Canadian Village de la iesire din Siminoc, langa Autostrada Soarelui. Am ales sa ne mutam aici atunci cand am vazut planurile comunitatii de cohousing care ne ofera un sprijin cum nu gasesti in alte parti. Complexul rezidential acum incepe sa se contureze si va fi unul de vis, cu o armonie si o liniste perfecta. Ne place mult casa in care stam si ne place si mai mult comunitatea pe care incercam sa o cladim impreuna!


Tu ce intrebari ti-ai pus in legatura cu cartierul in care alegi sa locuiesti?

Daca nu ai facut-o, te provocam sa o faci acum!

Gandeste-te ce ai schimba la cartierul in care locuiesti si impartaseste asta cu noi printr-un comentariu!

Participa si tu alaturi de celelalte persoane dornice sa cunoasca care sunt problemele zilnice pe care le intampina romanii in spatiul imediat exterior locului pe care il numesc acasa.

Vezi comentarii mai jos!